op nrcnext.nl

CD van de week Santogold-Santogold Bizarre instrumentaties, energiek livegeluid, koortsachtige ritmes, flipperkastbliepjes en synthesizers als optrekkende brommers. De nieuwe cd van Santogold krijgt van recensent Hester Carvalho vier van de vijf ballen. „De nummers ontlenen hun charme aan de tegendraadse zanglijnen en dwarse ritmiek. Als een octopus houdt Santogold bovendien haar tentakels in stijlen als reggae, new wave en hiphop geslagen. Die veelzijdigheid is een extra bonus. Luister en oordeel zelf via nrcnext.nl/muziek CD van de week: Santogold-Santogold

Vandaag in het nieuws

Rechtszaak over ontslag van Michael Rasmussen uit de Rabo-wielerploeg Voedselconferentie in Rome met minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking, PvdA) Bezoek premier Balkenende aan president Bush in Washington.

Vandaag in de weblogs

Vals spelen in Iran

Marjolein Verhoeven fietst samen met Julie Tabbers naar Peking. In Iran besluiten ze een dagje afstand van elkaar te nemen en bezoekt Marjolein een heilige plek die eigenlijk alleen moslims mogen bezoeken. „Ik weet dat ik nu slechts Bale (‘Ja’ in Farsi) hoef te antwoorden” , blogt Marjolein, „en het complex waar ik zo graag een kijkje wil nemen zal haar deuren voor me openen, maar ik kan het niet. Het voelt als vals spelen of een gebrek aan respect voor de islam.” Hoe ze uiteindelijk toch binnenkomt?

Lees meer via nrcnext.nl/fietsenpeking

CD van de week

Santogold-Santogold

Bizarre instrumentaties, energiek livegeluid, koortsachtige ritmes, flipperkastbliepjes en synthesizers als optrekkende brommers. De nieuwe cd van Santogold krijgt van recensent Hester Carvalho vier van de vijf ballen. „De nummers ontlenen hun charme aan de tegendraadse zanglijnen en dwarse ritmiek. Als een octopus houdt Santogold bovendien haar tentakels in stijlen als reggae, new wave en hiphop geslagen. Die veelzijdigheid is een extra bonus.

Luister en oordeel zelf via nrcnext.nl/muziek