Ongeplaatste Fransman Monfils nu tegen Federer

Gaël Monfils heeft de halve finale van het tennistoernooi Roland Garros bereikt. De Fransman versloeg gisteren in vier sets David Ferrer: 6-3, 3-6, 6-3 en 6-1.

De ongeplaatste Monfils kon de nummer vijf van de wereld vanaf het begin goed bijbenen. Alleen in de tweede set viel hij terug, waardoor de Spanjaard het initiatief weer even naar zich toe kon trekken. Na het winnen van de derde set was Monfils niet meer te stoppen. Het restant van de partij duurde 34 minuten.

In de halve finale komt Monfils uit tegen Roger Federer. De Zwitserse nummer één won in vier sets van de Chileen Fernando Gonzalez: 2-6, 6-2, 6-3 en 6-4. Federer werd aan het begin van de wedstrijd overrompeld door het gehaaste spel van zijn tegenstander. Hij verloor zijn eerste, derde en vierde opslag en keek na amper twintig minuten tegen een set achterstand aan. Maar toen nam Fed Express de teugels weer in handen. In de tweede set liep hij uit naar 4-1 en dwong hij op de service van Gonzalez drie setpunten af. Een mislukte dropshot van de Chileen deed de rest.

In de derde en vierde set had de Zwitser geen last meer van zijn opponent, die zich halverwege het duel liet behandelen aan zijn schouder.

Svetlana Koeznetsova bereikte gisteren de halve finales bij de vrouwen. De finalist van 2006 ondervond alleen in de eerste set veel tegenstand van de Estse Kaia Kanepi, die dit jaar als dé verrassing bij de vrouwen wordt beschouwd. Daarna hervond de Russin haar ritme: 7-5 en 6-2. Koeznetsova speelt in de halve finales tegen haar landgenote Dinara Safina.

Safina ging op court Chatrier een boeiende strijd aan met haar landgenote Elena Dementjeva. Ze verloor de eerste set met 6-4 en kwam in de tweede set met 5-2 achter te staan. Maar net als in haar partij in de vierde ronde tegen Maria Sjarapova kreeg Safina vleugels toen het einde van de partij in zicht kwam. Ze overleefde een matchpoint in de negende game en won de tiebreak. In de beslissende set kwam Dementjeva er niet meer aan te pas: 4-6, 7-6 en 6-0.