Naar het badhuis wegens droogte

Naar het badhuis wegens droogte Bagdad, 5 juni. Iraakse mannen wassen elkaar in een openbaar badhuis in Karradah, in het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Het land is de afgelopen maand getroffen door droogte, waardoor onder meer ernstige watertekorten zijn ontstaan in de steden. Drinkwater is schaars en vaak vervuild. Om water te besparen, wassen veel Irakezen zich in de openbare badhuizen. Behalve de droogte heeft Bagdad ook te kampen met een slecht onderhouden waterleidingnetwerk, dat wegens de veiligheidssituatie in de stad moeilijk te repareren is. Foto AP Men take their bath in Haj Mahdi public bath in Karradah, downtown Baghdad, Iraq, Monday, June 2, 2008. Many Iraqis use the public baths in the capital because of the water shortages in an area that has had water-supply problems during summer. (AP Photo/Khalid Mohammed ) Associated Press