Kunstwerk te vondeling gelegd

Kunstwerk te vondeling gelegd Bazel. Foundling of vondeling. Zo heet dit kunstwerk van de Australische kunstenares Patricia Piccinini. Het werk is onderdeel van de internationale artshow ‘Art 39 Basel’ in Bazel, Zwitserland (nog t/m 8 juni) waar ruim tweeduizend artiesten hun werk laten zien. Het gaat om moderne kunst van driehonderd verschillende kunstgaleries. Kunstenares Piccinini, geboren in Sierra Leona, heeft bij Foundling gebruik gemaakt van siliconen en echt menselijk haar. Vreemde baby’s zoals deze komen vaker in het werk van Piccinini voor. Foto AP A visitor passes by the installation "Foundling" by artist Patricia Piccinini, represented by the gallery Roslyn Oxlaya, at the international art show 'Art 39 Basel', in Basel, Switzerland, Wednesday, June 4, 2008. Art 39 Basel features about 300 leading art galleries from all continents. Contemporary art works by over 2000 artists will be on display from June 4 through June 8, 2008. (AP Photo/Keystone, Ennio Leanza) Associated Press