Geen mail voor muziekpiraten

De NVPI, de Nederlandse brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, wil dat internetproviders maatregelen nemen tegen het illegaal aanbieden van muziek. In het voorstel van de NVPI krijgt de uploader eerst een waarschuwing, na herhaling wordt de toegang tot bijvoorbeeld e-mail en internetbankieren geblokkeerd. (NRC)

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

In het nieuwsbericht Geen mail voor muziekpiraten (donderdag 5 juni, pagina 3) staat dat NVPI, de Nederlandse brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, wil dat internetproviders maatregelen nemen tegen het illegaal aanbieden van muziek. In werkelijkheid wil de NVPI maatregelen tegen aanbieders van alle auteursrechtelijk beschermde werken. De sancties die de NVPI voorstelt zijn niet het blokkeren, maar het beperken van het gebruik van bijvoorbeeld e-mail.