Engelse steun voor Nederlands elftal

Rotterdam, 5 juni. Engelse voetbalsupporters zouden tijdens het komende EK het Nederlands elftal moeten steunen. Dit is de uitslag van een internetstemming van dagblad The Guardian. Hoewel het Nederlands elftal als gevolg van een actie van website GeenStijl.nl door 96 procent van de stemmers als meest geschikte vervanger van het niet gekwalificeerde Engelse team werd uitgeroepen, schrijft The Guardian dat het Nederlands elftal ook zonder de stemmers uit Nederland de verkiezing zou hebben gewonnen. De Nederlandse ambassadeur in Londen, Pim Waldeck, verwelkomde de verkiezingsuitslag. ”Omdat wij niet onbekend zijn met het missen van een groot toernooi, zijn we bijzonder trots en vereerd dat het land waar de wieg van het voetbal staat heeft besloten om het Nederlandse team te steunen”, aldus Waldeck op de website van de Engelse krant.