Deels in warme lucht

In aanzienlijke delen van het land kan het de komende dagen gemakkelijk 24 of 25 graden worden. Daarbij lijken de noordelijke provincies verzekerd te zijn van flink wat zon, terwijl het zuiden wolkenvelden blijven voorkomen. Die horen bij een storing die vandaag dwars over het land lag en vanavond en vannacht tegen Zeeland aan blijft schurken. Daardoor blijft er in het zuidwesten nu en dan wat regen en motregen vallen. In de hele noordoostelijke helft lijkt het juist steeds duidelijker op te klaren.

Morgen blijven het zuiden en zuidwesten tamelijk gevoelig voor bewolking. Bij weinig wind wordt het zo’n 16 graden aan de Zeeuwse kust, tot 23 graden in oostelijk Brabant en Limburg. Ook Zuid-Holland zou weleens weinig van de zon te zien kunnen krijgen, meer noordwaarts zijn er geregeld opklaringen. In alle noordelijke provincies is het vrij zonnig, met in Drenthe en omstreken de hoogste maxima: 26 graden. In de middag vormen zich enkele regen- en onweersbuien, ongeveer ten zuiden van de lijn Amsterdam-Winterswijk.

De verwachtingen voor het weekeinde zijn nog tamelijk onzeker. Waarschijnlijk volhardt de meeste bewolking boven het zuiden en zijn er elders geregeld perioden met zon. De temperatuurverschillen kunnen tamelijk groot zijn. Dagelijks zouden dat wel tien graden kunnen zijn tussen delen van Zeeland en de regio’s langs de Duitse grens.