Zomer terug?

De warme lucht van afgelopen maandag werd gisteren verdreven door koudere lucht vanuit het zuidwesten. Het onweerde flink en de temperatuur daalde ineens een paar graden. Maar vanaf morgen neemt de warme lucht het heft weer in handen en gaan we zomerse dagen tegemoet. Een hogedrukgebied boven Scandinavië voert warme lucht naar Nederland, maar een hogedrukgebied boven de Azoren brengt koelere lucht met zich mee. Deze luchtsoorten botsen al een tijdje boven ons land op elkaar, waardoor het weer wisselvallig is. De ene dag is de warme lucht sterker, terwijl de andere dag de koelere lucht wint.

Vanavond zitten we in ieder geval nog in de koelere lucht. Het is bewolkt en op veel plaatsen vallen buien. Een aantal van deze buien gaat wellicht gepaard met onweer. In het noordoosten en Zeeland klaart het op en is het droog. Vannacht koelt het af tot 12 à 14 graden.

Morgen trekt de buienlijn langzaam richting het zuidwesten, waarna de zon zich weer wat vaker laat zien. Alleen in Zeeland en delen van Brabant en Zuid-Holland blijft het zwaar bewolkt. De temperatuur blijft veelal hetzelfde als vandaag, tussen 17 en 22 graden. In het noordoosten is de warmere lucht al aanwezig en loopt de temperatuur op tot ongeveer 25 graden. Daarna blijft de warme lucht in Nederland. Deze zorgt voor hoge temperaturen. Samen met veel zon levert dit een zomers weekeinde op.