Zijn embryo`s beschermwaardig? 2

Nu dacht ik toch dat wij in een land leefden waar kerk en staat gescheiden zijn. We zitten echter met een partij die meent het alleenrecht te hebben om te beslissen over de kwaliteit van leven. Maar hierover wil ik graag - net als de leden van de ChristenUnie - zelf beslissen.

Het laten testen van een embryo is geen verplichting: dragers van erfelijke ziekten waarvoor wel getest mag worden, maken deze keuze nu ook zelf. Als je er voor kiest geen test te laten doen op een aantal cellen en je kinderen later toch borst- of darmkanker krijgen, dan kan je dat verweten worden. Dat gaat ongetwijfeld een lastige situatie worden, maar wel eentje waar je zelf voor hebt gekozen.

Kinderen van andersdenkenden moeten straks een lijdensweg ondergaan, omdat religieuze groepen deze confrontatie niet willen aangaan. Misschien moet de ChristenUnie zich daar eens over buigen: hoe gaan wij als christenen om met dit `verwijt`.

Het is beter deze discussie in eigen kring te voeren en deze niet in te zetten voor politieke machtspelletjes.

    • Anna Bavinck den Haag