Radio Voorkeur

Kunststof. Jellie Brouwer praat met de Griekse componiste Calliope Tsoupaki. Zij schreef een Lucas Passie, die morgen de wereldpremière beleeft tijdens het Holland Festival. Radio 1, 19.04-20.00u.

Performance on 3. Uitvoering van de liederencyclus Winterreise (1827) van Franz Schubert. Mark Padmor (tenor) en Julius Drake (piano). BBC 3, 20.00-21.45u.

De Avonden. Anton de Goede praat met oud-uitgever en journalist Bert Natter over zijn literaire debuutroman Begeerte heeft ons aangeraakt. Het boek speelt zich af tegen de achtergrond van de vuurwerkramp in Enschede. Radio 6, 20.02-20.50u.

Avondconcert. Live uitvoering in het Holland Festival van De materie (1989) van de Nederlandse componist Louis Andriessen. Door het Asko Ensemble en het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw. Met Valerie Anderson, sopraan, en Christopher Gillett, tenor. Het stuk bestaat uit vier delen die alle een belangrijke moment/stroming in de vaderlandse cultuurgeschiedenis als thema hebben. Radio 4, 20.02-22.45u.

Casa Luna. Colet van der Ven praat met Eugène Sutorius, raadsheer aan het gerechtshof van Arnhem en voorzitter van de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Aanleiding is de vertoning eerder op de avond op Ned.2 van de documentaire Mag ik dood van Eveline van Dijck (zie artikel op pagina 22 hiernaast). Radio 1, 00.05-01.00u.

Supplement. Portret van de Amerikaanse tubaspeler en componist Tom Heasley. Hij bracht ook solo-cd’s uit – heel bijzonder, omdat de tuba bepaald geen solo-instrument is. Alleen al de lichamelijke conditie die nodig is om dat te kunnen, dwingt diep respect af. Radio 6, 0.02-1.00u.