Onaangekondigd in ‘krachtwijk’

Onaangekondigd in ‘krachtwijk’ Eindhoven, 4 juni. Koningin Beatrix bracht gisteren onverwacht een bezoek aan de Eindhovense wijken Woensel-West en De Bennekel. Beide wijken zijn vorig jaar door minister Vogelaar (PvdA, Wonen, Wijken en Integratie) aangewezen als een van de veertig probleemwijken in het land die extra geld en aandacht krijgen om de leefbaarheid te verbeteren. De koningin, die vergezeld werd door Vogelaar en de Eindhovense wethouder Fiers, sprak met bewoners en deskundigen over de aanpak van de wijkvernieuwing. In Woensel-West ging het over het aanstaande SPIL-centrum (SPIL staat voor spelen, integreren, leren), in de wijk De Bennekel was de werkloosheid het gespreksonderwerp. Foto WFA WFA37:BEATRIX BEZOEKT KRACHTWIJK:EINDHOVEN;03JUN2008 - Koningin Beatrix heeft dinsdag een onaangekondigd werkbezoek gebracht aan de Eindhovense wijken Woensel-West en de Bennekel. Thema van haar 2 uur durende bezoek was de werkloosheid in de wijken. Ze deed dat samen met Minister Ella Vogelaar. De Bennekel en Woensel-West zijn door Vogelaar benoemd tot zogeheten krachtwijken. In maart vorig jaar werden ze, net als Doornakkers, door de minister aangewezen als wijken die extra geld en aandacht zouden krijgen. WFA/wc/str. Niels van Rooij WFA WFA