OM doet huiszoeking bij notarissen

Rotterdam. Het Openbaar Ministerie heeft vorige week huiszoeking gedaan bij notariskantoor Kloeck & Einarson in Heemstede. De doorzoeking houdt verband met de vastgoedfraudezaak rond het Philips Pensioenfonds en projectontwikkelaar Bouwfonds. Twee hoofdverdachten in dit onderzoek, voormalig Bouwfondsdirecteur Jan van V. en zijn oom Nico V., waren vaste klant bij dit kantoor. Een aantal verdachte vastgoedtransacties in dit onderzoek zijn gepasseerd bij dit kantoor. Of de notarissen van het kantoor verdacht worden is niet duidelijk. Zij willen daar zelf niets over zeggen. Het Financieele Dagblad citeerde gisteren uit een proces-verbaal van justitie waaruit zou blijken dat via de derdenrekening van het notariskantoor smeergeld werd betaald.

Eerdere artikelen staan op nrc.nl/vastgoedfraude