Musical Ciske de Rat wint Musical Award

HILVERSUM. De musical Ciske de Rat is met zeven onderscheidingen de grote winnaar geworden van de John Kraaijkamp Musical Awards. Op de tweede plaats kwam Les Misérables met vier prijzen. Ciske de Rat werd maandagavond in Studio 22 in Hilversum bekroond met prijzen voor de beste vrouwelijke hoofdrol (Mariska van Kolck), de beste vrouwelijke bijrol (Marjolein Touw), beste script en beste liedteksten (André Breedland), beste muziek (Henny Vrienten), beste choreografie (Stanley Burleson) en beste regie (Paul Eenens). De prijs voor de beste mannelijke hoofdrol ging naar René van Kooten voor zijn rol in Les Misérables. Ook de beste mannelijke bijrol (Jamai Loman) kwam uit Les Misérables. Freek Bartels werd uitgeroepen tot ”aanstormend talent”. De beste kleine musical werd De Fabeltjeskrant.