Kind gaat weer terug naar sekte

Kind gaat weer terug naar sekte Fort worth. Een vrouwelijk sektelid van de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints is zojuist herenigd met haar kind. Deze grootste polygame sekte in de Verenigde Staten is een afsplitsing van de mormoonse kerk. De vrouw en het kind worden begeleid door een onbekende man als zij een opvanghuis in de staat Texas verlaten. De autoriteiten haalden in april 463 kinderen bij hun ouders weg na een telefoontje van iemand die zei een zestienjarig meisje te zijn dat binnen de sekte tegen haar zin was getrouwd en bevallen van een kind. Het hooggerechtshof bepaalde dat de ouders ten onrechte uit de ouderlijke macht waren ontzet. Er was onvoldoende bewijs dat de kinderen gevaar liepen binnen de sekte. Foto Reuters A woman and child from the Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints in El Dorado, Texas, are assisted by an unidentified man as they leave the Catholic Charities Assessment Center in Fort Worth, Texas June 3, 2008. More than 400 child members of a ploygamist sect begin returning to their families on June 2, 2008 after a judge lifted her order giving the state of Texas custody of the children. REUTERS/Mike Stone (UNITED STATES) REUTERS