Hoger bod van Amerikaanse Staples op Corporate Express

Amsterdam. De Amerikaanse kantoorgroothandel Staples heeft gisteren zijn bod op de Nederlandse concurrent Corporate Express verhoogd van 8 naar 9,15 euro per aandeel. Daarmee waardeert Staples het bedrijf op 1,7 miljard euro. Corporate Express liet weten het bod ”zorgvuldig” te zullen bestuderen. Corporate Express had vlak voordat het bod werd verhoogd juist een brief gestuurd naar de aandeelhouders waarin het ”sterk aanbeveelt” om in te stemmen met de voorgenomen fusie met de Franse branchegenoot Lyreco. Het bestuur van Corporate Express heeft tot nu toe alle biedingen van de Amerikaanse concurrent afgewezen. Het bedrijf maakte twee weken geleden bekend dat het de Franse concurrent Lyreco voor 1,73 miljard euro wil overnemen. Daarmee zou een overname door Staples voorkomen kunnen worden.