Film van de dag

Scène uit de Deense film Brødre met Connie Nielsen en Nikolaj Lie Kaas.

Brothers (Brødre). In deze Deense film vertrekt een militair naar Afghanistan. Zijn helikopter wordt neergeschoten en hij wordt gevonden door een groep Talibaan. De film speelt zich maar kort in Afghanistan af, maar lang genoeg om de man voorgoed veranderd te hebben. Terug in Denemarken wil hij weer echtgenoot, vader, zoon en broer zijn, maar de relatie met zijn familie is niet meer hetzelfde door wat hij in Afghanistan heeft meegemaakt. Die familie is in de tussentijd ook behoorlijk veranderd. De hoofdrol wordt gespeeld door Ulrich Thomsen, bekend van zijn rol als de zoon die het feest verstoort in Festen. Ook Nikolaj Lie Kaas is krachtig als zijn rebellerende broer. Connie Nielsen, de Deense actrice die in grote Amerikaanse films als Gladiator en Basic speelde, maakt hier haar Deense debuut.Brothers eindigde als tweede in de publieksenquête van het Rotterdams filmfestival. (Susanne Bier, 2004, DK). België 2, 20.40-22.35u.