Drie Serviërs in halve finales Roland Garros

Drie Serviërs hebben gisteren de halve finales van het tennistoernooi Roland Garros bereikt. Ana Ivanovic, nummer twee bij de vrouwen, drong als eerste tot de laatste vier door na een overwinning op de Zwitserse Patty Schnyder: 6-3 en 6-2. Novak Djokovic volgde met een zege op de taaie Let Ernests Gulbis: 7-5, 7-6 en 7-5. En ook Jelena Jankovic deed wat er van haar verwacht werd als nummer drie van de wereld tegen de Spaanse qualifier Carla Suarez Navarro: 6-3 en 6-2.

Djokovic komt in de volgende ronde uit tegen drievoudig titelverdediger Rafael Nadal, die weinig moeite had met zijn landgenoot Nicolas Almagro: 6-1, 6-1 en 6-1. Almagro, die eerder in het toernooi te sterk was voor Andy Murray en Fransman Jeremy Chardy, leek van meet af aan weinig geloof te hebben in een goede afloop. De Spanjaard liep met gebogen schouders over de baan en nam genoegen met zijn beste prestatie in Parijs tot nu toe.

Ana Ivanovic komt in de halve finales uit tegen landgenote Jankovic, die gisteren tegen Suarez Navarro haar beste partij in Parijs tot nu toe speelde. Het tweetal kan op het Franse graveltoernooi inlopen op ranglijstaanvoerster Maria Sjarapova, die maandag al in de vierde ronde onderuitging tegen haar Russische landgenote Dinara Safina. „Ik ben erg tevreden over mijn spel in Parijs”, zei Ivanovic na afloop van haar partij tegen Schnyder. „Ik ga mijn best doen dit niveau vast te houden.”

Ook de Russische Svetlana Koeznetsova bereikte gisteren – met vertraging wegens de vele regenbuien – de kwartfinales in Parijs. Op baan één vierde ze haar overtuigende overwinning op de Wit-Russische Victoria Azarenka: 6-2 en 6-3. Koeznetsova treft nu Kaia Kanepi uit Estland voor een plaats in de halve finales.

De Nederlander Rogier Wassen strandde gisteren in de kwartfinales van het gemengd dubbelspel. Met zijn Franse tennispartner Virginie Razzano was hij niet opgewassen tegen het Chinees/Indiase duo Zheng Jie en Mahesh Bhupathi: 6-2 en 6-4.