Demonstratie tegen Aegon in de haven

Demonstratie tegen Aegon in de haven Rotterdam, 4 juni. Een havenwerker loopt over de Rotterdamse Erasmusbrug in een demonstratie tegen verzekeraar Aegon. Werkgevers en vakbonden in de haven liggen overhoop met Aegon, dat vorig jaar havenpensioenfonds Optas overnam. De Stichting Optas wil de honderden miljoenen die Optas opbracht uitgeven aan kunst. De havenwerkers willen het geld terugzien als prijscompensatie van hun pensioenen. Vandaag dient een getuigenverhoor in een reeks van zes, waarna de oud-bestuurders van Optas besluiten of ze een rechtszaak tegen Aegon aanspannen. Foto Maarten Hartman Nederland, Rotterdam, 4-6-2008 Foto Maarten Hartman. Havenwerknemers van oa FNV en CNV protesteren met een tocht over de Erasmusbrug naar het Gerechtsgebouw tegen de diefstal van havenpensioen door Aegon en Optas. Het pensioenfonds in de havens is geruime tijd geleden geprivatiseerd en ondergebracht bij pensioenverzekeraar Optas. Optas had ruim 700 miljoen euro beklemd vermogen in kas voor de inflatiecorrectie van de pensioenen.Aegon heeft Optas voor 1.3 miljard euro overgenomen, inclusief dat beklemd vermogen. Nu wil de verzekeraar met de opbrengst van de overname kunst aankopen, in plaats van het geld te besteden aan verbetering van de pensioenen. Vandaag is een rechtzaak in Rotterdam. Foto Maarten Hartman demonstraties demonstranten pensioenen havenarbeiders spandoeken Hartman, Maarten