De consultant

Anneke Peters (37)

Studie: Business administration, Nyenrode (1990-1993); Kunstgeschiedenis, Universiteit Leiden (1993-1996)Werk: Senior consultant arbeidsmarktcommunicatie bij Ernst & YoungDraagt: ZakelijkWoont: JarendertighuisLaatste kunstaankoop: Al een tijdje niets, meeste kunst is niet kindproofBrutomaandsalaris: 3.278 euro voor 32 uur per week

Van Nyenrode naar kunstgeschiedenis. Een opmerkelijke stap.

„De sportfaciliteiten en het campusleven trokken mij heel erg op Nyenrode. 80 procent van mijn studiegenoten ging daarna verder in de economie, maar ik wilde de kunst in. Mijn moeder en opa waren er ook al mee bezig, er lagen altijd veilingcatalogi bij ons op tafel. Ik heb me in mijn studie vooral gericht op de combinatie van handel en kunst.”

Gebruikt u nu nog veel van uw studie in uw werk?

„Van kunstgeschiedenis eigenlijk totaal niet, ik vind het een studie die je ook goed als hobby kunt benutten. Ik merk dat de brede basis van bedrijfskunde erg handig is om te weten in mijn functie als consultant. Als ik aan tafel zit met een partner die praat over de code-Tabaksblat of een hedgefonds is het wel fijn als je weet wat dat inhoudt. Het is interessant om in een groot bedrijf te werken, met een complexe organisatie. Dat kom je in de kunst niet snel tegen.”

Hoe ziet uw werkdag eruit?

„Om kwart over zes ben ik eruit, ik breng de kinderen vroeg naar de crèche. Meestal werk ik op kantoor, ik heb regelmatig afspraken. Ik houd me bezig met strategie en beleid van de arbeidsmarktcommunicatie en operationele zaken.”

Wat wilt u over tien jaar doen?

„Laat ik de lat hoog leggen. Ik zou graag in de kunstsector werken, in de marketing en communicatie bij een grote instelling. Bijvoorbeeld bij de Kunsthal of het Museum Boymans. Het is wel zo dat mijn leven door de kinderen onvoorspelbaarder is geworden, ik kan niet meer alleen aan mezelf denken. Het liefst combineer ik mijn ambities met de opvoeding, maar als dat niet lukt, pas ik mijn ambities aan.”

    • Leendert van der Valk