4 Componeren

Easy, zelf een beltoon maken Easy zelf een beltoon maken www.kakophone.com

Beltoon maken

www.kakophone.com

Je voert tien nummers in – bijvoorbeeld die van je mobiele nummer – en de Kakaphone zet ze direct om in een streepjescode met bijbehorend serienummer. Dat nummer is de blauwdruk voor jouw eigen beltonen die je zelf ‘creëert’ met de Kakophone: een kartonnen machine met een paar intrigerende opties. Kies je voor zee, sex en chachacha? Of ben je meer van de elektronische poppies? Kingston all inclusive is voor ‘people smelling the grass’. Met vier draaiknoppen geef je een laatste eigen twist aan jouw nieuwe beltoon. Met titel! Dwellings of a prediction bijvoorbeeld. Liever wat sneller, hoger, meer of minder noten? Daar zitten ook knopjes voor op het apparaat. No worries, het klinkt ingewikkelder dan het is. Vervolgens kun je je persoonlijke riedeltje gratis laten e-mailen en krijg je bovendien een url om ’m direct via WAP in je mobiel te slurpen. (CJ)

Met bijdragen van Roger Cohen, Carola Janssen, Viola Lindner en Marjolein Marchal