2 Surfen

De selectie van Jort Kelder 06-04-2007, AMSTERDAM. JORT KELDER. FFOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas

Nine-to-five up-to-date

925people.nl

Geen werkdag op kantoor zonder even langs de nieuwssites te surfen. Veel werkontwijkende professionals kiezen dan niet voor droge nieuwssites, maar voor een mix van nieuws en opinie. Dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen van GeenStijl. Daar is geld mee te verdienen, dachten ook Jort Kelder en zijn ‘mediamaatjes’. Sinds gisteren is 925people.nl online, een site die zich richt op hoogopgeleide carrièremannen. Naar eigen zeggen onderscheidt 925 zich door een eigen nieuwsselectie en gepeperde mening. Even denken waar we dat eerder zagen. Juist: GeenStijl. De toon omschrijven ze als ‘speels maar niet agressief’. Hoewel de site pas net in de lucht is, staat er al behoorlijk wat op. Nieuws en entertainment lopen in elkaar over. Geen verkeerde mix, maar weinig origineel. Wel leuk: de teller rechts bovenin geeft aan over hoeveel minuten het vijf uur is. (MM)