1 Inspiratie opdoen

Het Grote Moment nabij? Doe inspiratie op, op de site van de New York Times. Foto AFP Couple with engagement ring and flowers. Jupiterimages

New York Times trouwfilmpjes

www.nytimes.com/pages/fashion/weddings

Op zoek naar ideeën voor een romantisch huwelijksaanzoek? Bekijk de filmpjes op de online bruiloftspagina van de New York Times, een uitbreiding van de huwelijksaankondigingen in de papieren krant. In korte filmpjes vertellen kersverse echtparen hoe ze elkaar voor het eerst in de ogen keken, verliefd werden en hoe hij haar ten huwelijk vroeg – want dat blijkt nog steeds een mannentaak te zijn. Wees gewaarschuwd: het sentiment druipt van de meeste aanzoeken af. Champagne en met rozen versierde hotelkamers voeren de boventoon. Sommigen zijn origineler, zoals een advocaat die zijn vriendin ten huwelijk vroeg in een zelfgemaakte aflevering van haar favoriete tv-serie. Amerikaanse stellen sparen kosten noch moeite, want aanzoek en bruiloft moeten een magisch moment zijn. Ze geven gemiddeld 28.000 dollar uit aan hun bruiloft. Hollywood voedt de mythe met vele bruiloftsfilms. De nieuwste is 27 Dresses, over een eeuwig bruidsmeisje dat verliefd wordt op de verslaggever van de bruiloftspagina van de New York City Journal, een krant die verdacht veel lijkt op de New York Times. (RC)