Radio Voorkeur

Kunststof. Jellie Brouwer praat met schrijver L.H. Wiener over zijn nieuwe verhalenbundel. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met Ineke Holzhaus over haar poëziedebuut Hond in Pompeï. Verder: schrijfster Janneke Jonkman vertelt over haar favoriete roman Als wind en rook van Josepha Mendels (1902-1995). En Alexis de Roode komt vertellen over zijn tweede dichtbundel Stad en land en de poëzie-agenda. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Lieselot Meelker was op de Noordpool en vertelt over haar ervaringen met de natuur en de oorspronkelijke bewoners, de Inuit. Het Wereld Natuur Fonds voert campagne voor het behoud van de Noordpool Radio 1, 0.02-0.45u.

Het andere geluid. Discussieprogramma over de islam in Nederland. Vanavond over de vraag: is Nederland een land om trots op te zijn? Naar aanleiding van het begin van de toer van Rita Verdonk. Radio 5, 22.02-23.00u.

In concert: Passaat. Oude opnamen van het Festival Musiques Sacrées du Monde in Marokko en aandacht voor het komende festival. Radio 6, 22.02-0.00u.