op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Laatste voorverkiezingen van de Democraten (zie ‘Ontknoping in Amerika’ hieronder) De president van Iran, Mahmoud Ahmadinejad komt voor het eerst in West-Europa. Hij bezoekt in Rome de topconferentie over voedsel De Rekenkamer publiceert een onderzoek naar terrorismefinanciering Uitreiking Gouden Strop, een prijs voor de beste misdaadroman.

Vandaag in de weblogs

Ontknoping in Amerika

„Het einde is werkelijk nabij”, blogt correspondent Tom-Jan Meeus. Morgen zijn de laatste voorverkiezingen van de Democraten in South Dakota en Montana. Centrale vraag: Wat doet Clinton als morgen de uitslagen binnen zijn?

Je geld in IJslandse handen

In de financiële wereld krijg je niets voor niets, schrijft econoom Erica Verdegaal op haar geldblog. Dat geldt volgens haar ook voor de geweldige vijf procent spaarrente die de nieuwe internetspaarbank Icesave aanbiedt. ‘Deze IJslandse bank opereert uiteraard legaal, maar heeft geen Nederlandse bankvergunning, waardoor IJslandse voorwaarden gelden.’ Uit de algemene voorwaarden van de bank blijkt dat onder ‘uitzonderlijk omstandigheden’ ook uitzonderlijke regels gelden. ‘Het is de vraag of dat erg is.’

Lees meer via nrcnext.nl/geldblog

Vandaag in de podcasts

Segregatie in het onderwijs

In de laatste aflevering van nrc.fm dit seizoen, een gesprek tussen Anja Vink en Jasper van Dijk met gespreksleider Paul Steenhuis over de (on)mogelijkheden van „Amerikaanse toestanden” op Nederlandse scholen.

Beluister de podcast via nrc.nl/podcast