Mosley mag baas van FIA blijven ondanks seksvideo

Parijs, 3 juni. Max Mosley mag voorzitter blijven van de internationale automobielfederatie (FIA), ondanks een seksvideo waardoor hij twee maanden geleden in opspraak kwam. Vandaag spraken de meeste leden van de FIA in een speciale vergadering hun vertrouwen uit in de 68-jarige Brit. Volgens de voorzitter van de Amerikaanse autofederatie (AAA) stemden 103 leden voor Mosley en waren er 55 voor zijn vertrek. Mosley kwam in opspraak toen de Britse krant News of the World een video op zijn website zette waarin Mosley zich bezighield met prostituees. Vele prominenten uit de autosport, waaronder Formule 1-baas Bernie Ecclestone, vonden dat hij moest opstappen. Mosley weigerde dat uit eigen beweging te doen en wilde wachten op een uitspraak van de ledenraad van de FIA. Zijn huidige termijn loopt oktober volgend jaar af. In 1994 werd hij voorzitter van de FIA.