Kroongetuige beticht advocaat Meijering van omkoping

Amsterdam. Peter la S., kroongetuige in het onderzoek naar liquidaties in de onderwereld, beschuldigt strafrechtadvocaat Nico Meijering van omkoping van een rechercheur. Meijering ontkent. La S. heeft verklaard dat Meijering in 1999 of 2000 vijftigduizend gulden betaalde aan een rechercheur in ruil voor ontlastende informatie over zijn cliënt. Meijering heeft het afgelopen jaar in drie confrontaties met het Openbaar Ministerie (OM) belangrijke overwinningen geboekt. Zo ontdekte hij in de zaak tegen de Hells Angels dat afgeluisterde telefoongesprekken tussen hem en zijn cliënt ten onrechte niet waren vernietigd. Door deze fout gingen de Hells Angels vrijuit. Ook was hij betrokken bij de vrijspraken van wapenhandelaar Mink K. en de van corruptie verdachte rechercheurs Sjaak K. en Hans van E. Volgens Meijering krijgt hij ”nu de rekening gepresenteerd voor een oude zaak waarbij het OM werd ontmaskerd”.