Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Jurk

De Turkse stomerij om de hoek is  al een paar dagen dicht. Op de  deur hangt een handgeschreven  briefje: „Mamma is overleden, 31- 05 ben ik weer terug. Excuses voor  het ongemak. Eronder hangt een  geprinte brief met de volgende  tekst: „Ik heb mijn jurk dringend  nodig, dit kan zo niet, zorg dat het  voor 28-5 bij mij bezorgd wordt,  tel.06 [...]  En daaronder met pen  het commentaar: „Mevrouw, de  stad hangt vol jurken, en deze arme man heeft maar één overleden  moeder.” De volgende dag is de  tekst doorgekrast. Ze voelde zich  natuurlijk in haar hemd gezet.
Eva Durlacher