Internet Weblog van de dag

Exit Bill Clinton? Former President Bill Clinton campaigns Sunday, May 25, 2008, in Wagner, S.D. for his wife, Democratic presidential hopeful Sen. Hillary Rodham Clinton, D-N.Y. It was the last of three stops that included visits to two American Indian reservations. (AP Photo/Carson Walker) Associated Press

Bill haalt nog één keer uit. Amerikacorrespondent Tom-Jan Meeus schrijft vandaag over Bill Clinton:”Geruchten, geruchten. Hillary legt haar campagne na vanavond stil. De medewerkers van haar website zijn al opgehouden met werken. Supergedelegeerden hebben besloten massaal achter Obama te gaan staan. Hillary en hij hebben trouwens afgelopen zondag al een vertrouwelijk gesprek gevoerd.

En Bill? Bill praat over de laatste campagnedag in zijn leven, te zien op het YouTube-filmpje ‘Last Day’. Hij reageert ook op een artikel over vrouwen en andere eigenaardige vriendschappen in zijn huidige bestaan. Veel anonimi. Detail: de auteur van het artikel is de echtgenoot van Clintons eerste woordvoerder in het Witte Huis. In zijn reactie trekt vooral de ondiplomatieke woordkeuze van de ex-president de aandacht: Hij noemt de man van zijn ex-medewerkster: goor, oneerlijk, smerig, een stuk tuig. En zo weet Bill ook in Hillary’s laatste campagnedagen de negatieve aandacht op zich te vestigen. Een karakteristiek einde van zijn bijdrage de afgelopen maanden. Ook het einde van zijn openbare leven?

Overigens houden welingelichte verslaggevers het erop dat het onwaarschijnlijk is dat Hillary vanavond al opgeeft.”

Bekijk de filmpjes met en over Bill Clinton op www.nrc.nl/race08