Hoger bod Staples op Corporate Express

De Amerikaanse kantoorgroothandel Staples heeft vanochtend zijn bod op de Nederlandse concurrent Corporate Express verhoogd van 8 naar 9,15 euro per aandeel. Daarmee waardeert Staples het bedrijf op 1,7 miljard. Corporate Express liet vanochtend weten het bod „zorgvuldig” te zullen bestuderen.

Corporate Express had vlak voordat het bod werd verhoogd juist een brief gestuurd naar de aandeelhouders waarin het „sterk aanbeveelt” om in te stemmen met de voorgenomen fusie met de Franse branchegenoot Lyreco. Het bestuur van Corporate Express heeft tot nu toe alle biedingen van de Amerikaanse concurrent afgewezen. Het bedrijf maakte twee weken geleden bekend dat het de Franse concurrent Lyreco voor 1,73 miljard euro wil overnemen. Daarmee zou een overname door Staples voorkomen kunnen worden.

Volgens Staples heeft 23,3 procent van de aandeelhouders al aangegeven dat ze hun aandelen aan Staples aanbieden. Het betreft onder andere de hedgefondsen Centaurus, York Capital en Halcyon. Ook is met deze aandeelhouders afgesproken dat zij tegen de fusie van Corporate Express met Lyreco zullen stemmen, zegt het Amerikaanse bedrijf. Staples heeft het percentage waarbij het zijn bod op Corporate Express doorzet verlaagd van 75 naar 51 procent.

Het eerste bod van Staples, uit februari, bedroeg 7,25 euro per aandeel. Daarna werd het verhoogd tot 8 euro per aandeel. Deze biedingen waren volgens Corporate Express te laag. Op 18 juni stemmen de aandeelhouders van Corporate Express over het bod van Staples en de voorgenomen fusie met Lyreco.