Gerrit Komrij maakt kans op Gouden Griffel

Rotterdam, 3 juni. Gerrit Komrij maakt kans op een Gouden Griffel met zijn bloemlezing De Nederlandse kinderpoëzie in 1000 en enige gedichten. Behalve de winnaar van de P.C. Hooftprijs 1993 maken nog vier schrijvers kans op de jeugdboekenprijs: Arend van Dam (Lang geleden), Sjoerd Kuyper (Sjaantje doet alsof), Jan Paul Schutten (Kinderen van Amsterdam) en Edward van de Vendel (Eén miljoen vlinders). De prijs wordt op 30 september uitgereikt, op het Kinderboekenbal, de opening van de 54ste Kinderboekenweek. Behalve de vijf kanshebbers voor de Gouden Griffel zijn nog vier boeken met een Zilveren Griffel bekroond: De eend, de dood en de tulp van Wolf Erlbruch, De wonderlijke lotgevallen van Olle en Lena van Maria Parr, Tobie Lolnes op de vlucht van Timothée de Fombelle en Op weg naar huis van Jan Michael.