Film van de dag

Johnny Depp speelt de verwarde thrillerschrijver in de Stephen King-verfilming Secret Window.

Secret Window. Er zijn goede en slechte Stephen King-verfilmingen. Deze psychologische thriller over een schrijver die worstelt met een writer’s block, gebaseerd op Kings Secret Window, Secret Garden, is niet slecht, vooral door de opmerkelijke cast. Johnny Depp speelt Rainey Mort, een wat verlopen schrijver van horrorverhalen die, nadat hij zijn vrouw heeft betrapt op overspel, in afwachting van de echtscheidingsprocedure alleen in een houten huis aan de rand van een meer woont. Op een dag komt Shooter langs (John Turturro) die Rainey beschuldigt van plagiaat. Die moet binnen vier dagen aantonen dat zijn verhaal twee jaar eerder dan Shooters identieke versie in een tijdschrift is verschenen, zoals Rainey claimt. Anders volgen er repercussies. Als waarschuwing vermoordt Shooter alvast de hond van de geestelijk instabiele auteur. (David Koepp, 2004, VS), RTL7, 20.30-22.20u. André Waardenburg

    • André Waardenburg