Droogte

In het hoge noorden, en dan vooral Groningen, neemt de droogte steeds serieuzere vormen aan. Terwijl in vrijwel het hele land buien vielen groeit daar het gras bijna niet meer en vormen de aardappels geen knollen. Het is in die regio zes weken droog geweest. Maar nu is ook daar regen op komst. Vanavond valt juist in de noordelijke provincies regen en zijn er onweersbuien.

In de rest van het land klaart het grotendeels op en is het overwegend droog. Ook vannacht blijft het droog. Het is niet zo warm als afgelopen nacht, het koelt af naar ongeveer 14 graden. Op enkele plaatsen loopt het zicht flink terug en vormen zich mistbanken.

Morgen overheerst de bewolking en is het in bijna het hele land droog, met uitzondering van het noordoosten. Daar vallen de hele dag buien. De westkust is daarentegen zonnig. Met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt wat frissere lucht aangevoerd, waardoor de temperaturen niet zo hoog zijn als de afgelopen dagen.

In het binnenland wordt het rond 19 graden, aan de kust over het algemeen een paar graden koeler en voor Limburg staat nog 21 graden in de verwachting.

De dagen daarna stijgt de temperatuur een paar graden. Het blijft echter wel wisselvallig. Donderdag vallen opnieuw flinke buien, waarbij Groningen wederom de dans ontspringt.