Correcties & aanvullingen

Embryo

In het artikel Besluit embryo opnieuw vergeleken (31 mei, pagina 2) staat dat de ChristenUnie een onderscheid maakt tussen ziekten die zeker aan het nageslacht worden doorgegeven en ziekten met een verhoogd risico daarop. Bedoeld werd het onderscheid tussen ziekten waarvan vaststaat dat ze optreden bij een drager, en ziekten met een verhoogd risico daarop.

Vrouwenhandel

Aan het slot van het artikel Jij werkt nu voor ons over vrouwenhandel op de Amsterdamse Wallen (31 mei, Zaterdag &cetera) ontbrak een voetnoot. Hierin stond dat de namen van enkele geciteerde vrouwen om veiligheidsredenen gefingeerd waren.

Opera Bowling

In de recensie over de opera Bowling (29 mei, pagina 9) staat dat de componisten Boddendijk en De Jong er „schaamteloos op los plunderen”: „Ze overgieten songs van Rufus Wainwright, Serge Gainsbourg en Björk met een pompeus sausje.” Zij schreven echter tien oorspronkelijke composities, en gebruikten twee composities van anderen: Cole Porter en Steppenwolf. De genoemde popzangers dienden als inspiratiebronnen.

McCain

In het artikel Obama en McCain zoeken partners (31 mei, voorpagina) wordt John McCain een oud-marinier genoemd. McCain zat bij de marine, niet in het korps mariniers.

Kraamhulp

In het artikel Kraamhulpdal tijdens bevallingspiek (31 mei, pagina 2) staat dat een kraamverzorgende 38 euro bruto verdient. Dat moet zijn: een kraamverzorgende verdient tussen de 9 en 13 euro bruto per uur. Een uur kraamzorg kost gemiddeld 38 euro.

Rafelige rotsen

Bij het verhaal Rafelige rotsen (Zaterdag &cetera, 24 mei) stonden twee foto’s van de noordkust van Noord-Ierland in plaats van de Mourne Mountains. In de tekst was een zinsdeel weggevallen over de Battle of the Boyne. Daar had moeten staan: „Daar versloeg de protestantse koning Willem III van Oranje de katholieke koning Jacobus II”.