Vrees voor besmet vlees uit Amerika

Vrees voor besmet vlees uit Amerika Seoel. Demonstranten bij de presidentiële woning in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel zoeken dekking voor het waterkanon van de oproerpolitie. Zo’n 20.000 mensen gingen zaterdagnacht in Seoul de straat op om te demonstreren tegen het besluit van de regering om de import van rundvlees uit de Verenigde Staten te hervatten. Veel Zuid-Koreanen vrezen dat het Amerikaanse vlees is besmet met de gekkekoeienziekte. Foto AFP Riot policemen blast water at protesters to disperse the rallying crowds near the presidential house in Seoul on June 1, 2008. Some 20,000 protestors took to the streets in Seoul on the night of May 31, urging the government to call off its decision to resume US beef imports in the coming week, witnesses said. Carrying candles and waving banners, they rallied outside the City Hall in the centre of the capital, demanding the nullification of a recent deal with Washington under which South Korea lifts a ban on the imports. AFP PHOTO/KIM JAE-HWAN AFP