SNS Bank schrapt 10 pct van banen

SNS bank, onderdeel van bank en verzekeraar SNS Reaal, wil vanaf deze zomer tot eind 2010 ruim 10 procent van het aantal banen schrappen. Het aantal arbeidsplaatsen bij de bank (nu 3.200) zal met 380 banen dalen als gevolg van een grote reorganisatie.

Dat maakte SNS Bank vanmorgen bekend. De reorganisatie is nodig omdat steeds meer klanten alleen nog via internet bankieren. De bank wil die trend graag versterken, zodat klanten vanaf 2010 bijna alles zelf kunnen regelen via de website van SNS bank. In 2010 moeten klanten zaken als adreswijzigingen doorgeven of een nieuwe rekening openen via internet regelen.

In een verklaring zegt de bank dat zij gedwongen ontslagen zal proberen te vermijden. „Tot nu toe is het altijd gelukt om mensen te herplaatsen”, aldus een woordvoerder. Bij SNS Reaal, waar SNS Bank onderdeel van is, werken zo’n achtduizend mensen.

Onderdeel van de reorganisatie is tevens het creëren van een landelijk dekkend netwerk van filialen. Dat heeft SNS Bank nu nog niet. De bank wil in elk geval op driehonderd plaatsen in Nederland vertegenwoordigd zijn, met eigen eigen medewerkers of franchisenemers. Deze zogenoemde SNS-winkels krijgen geen balie om geld op te nemen of te storten. Geld opnemen kan via de geldautomaten, waaronder de geldautomaten van SNS Bank in alle HEMA-vestigingen. Geld storten kan via ‘stortmachines’ die in SNS-winkels in grote winkelcentra zullen worden geplaatst.