Radio Voorkeur

MM-Magazine. Fokke en Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol houdt deze week een Radiodagboek bij. Van Tol presenteert onder andere een nieuw Fokke en Sukke-boekje, speciaal voor de Bètacanon en hij bereidt zich voor op de Stripdagen in Haarlem, die komend weekend plaatshebben. Dagelijks 13.32-14.00u.

Kunststof. In de zelfgeschreven en geregisseerde reeks Mighty Society behandelt regisseur Eric de Vroedt brandende actuele kwesties als terrorisme, mannetjesmakers in de politiek en globalisering. Verder praat hij over zijn bewerking van A Streetcar Named Desire (Tennessee Williams). Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week aandacht voor de muziek van Guy Ropartz (1864-1955)

BIS: De droom van Jan van Vlijmen. Opnamen van muziek van componist Matthijs Vermeulen. Radio 4, 20.02-22.45u.

De avonden. Aandacht voor Verzameld Werk van Maarten Biesheuvel. Een bezoek aan de schrijver, een toespraak van Karel van het Reve uit het archief en commentaren van Arnon Grunberg en Maarten ’t Hart. Radio 6, 20.02-22.02u.