Oranjes tegenstander Frankrijk stelt teleur tegen Paraguay: 0-0

TOULOUSE. Het Franse voetbalelftal heeft zaterdagavond in de voorbereiding op de EK zwaar teleurgesteld in het oefenduel met Paraguay. De tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase van het EK kwam in Toulouse niet verder dan 0-0. Frankrijk speelt morgen het laatste oefenduel in Parijs tegen Colombia. Sterspelers als Franck Ribéry en Thierry Henry speelden zaterdag slechts een helft. Benzema, Malouda, Ribéry, Makelele en Evra lieten in de eerste helft wel mooie staaltjes voetbal zien, maar effectief voor het doel waren de Fransen niet. ”Er waren goede en minder goede kanten aan het duel”, zei bondscoach Raymond Domenech. Frankrijk speelde zonder de geblesseerde middenvelder Patrick Vieira. Hij mist het openingsduel van de WK-finalist op het EK tegen Roemenië op 9 juni.