`Nova` weer berispt door Raad voor Journalistiek

ROTTERDAM, 2 juni. De Raad voor de Journalistiek vindt dat de actualiteitenrubriek Nova onjuist en tendentieus heeft bericht over de vermeende radicalisering van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO), zo meldt de NMO. De omroep had bij de raad een klacht ingediend tegen het programma. Volgens de raad heeft Nova in twee reportages ten onrechte de indruk gewekt dat de NMO als gevolg van een vermeende radicalisering geen liberale programma`s meer uitzendt. De makers van de reportage voeren alleen maar personen op die met de NMO in conflict zijn. Daardoor is de kijker eenzijdig en inadequaat geïnformeerd. Twee andere onderdelen van de klacht, betreffende tendentieuze berichtgeving over een machtsovername bij de NMO en de toepassing van wederhoor, werden door de Raad niet gegrond verklaard. In maart werd een andere klacht tegen Nova, over de toepassing van wederhoor in de zaak tegen marinier Eric O., wel gegrond verklaard. De hoofdredactie van Nova zegt de uitspraak net binnen te hebben gekregen en wil nog geen commentaar geven.