Honderd miljoen rupiah

Honderd miljoen rupiah serang. De Indonesische schrijver Tung Desem Waringin heeft gisteren 100 miljoen rupiah (bijna 7.000 euro) uitgestrooid over een voetbalstadion in Serang, op zestig kilometer van Jakarta. Hij wilde een ‘regen van geld’ laten neerdalen ter promotie van zijn tweede boek, De marketing revolutie. Hij kreeg van de politie geen toestemming om zijn publiciteitsstunt boven Jakarta te verrichten. De 42-jarige Tung Desem Waringin maakte acht rondjes met het vliegtuig boven het stadion, terwijl hij een aantal zakken met bankbiljetten leeghaalde en uitstrooide. De schrijver en ‘motivator’ is de Emile Ratelband van Indonesië en leert mensen onder meer over vuur lopen. Toen zijn eerste boek verscheen reed hij op een paard door Jakarta, verkleed als een beroemde oorlogsheld. Foto AP/ Dita Alangkara Associated Press

De Indonesische schrijver Tung Desem Waringin heeft gisteren 100 miljoen rupiah (bijna 7.000 euro) uitgestrooid over een voetbalstadion in Serang, op zestig kilometer van Jakarta. Hij wilde een ‘regen van geld’ laten neerdalen ter promotie van zijn tweede boek, De marketing revolutie. Hij kreeg van de politie geen toestemming om zijn publiciteitsstunt boven Jakarta te verrichten.

De 42-jarige Tung Desem Waringin maakte acht rondjes met het vliegtuig boven het stadion, terwijl hij een aantal zakken met bankbiljetten leeghaalde en uitstrooide. De schrijver en ‘motivator’ is de Emile Ratelband van Indonesië en leert mensen onder meer over vuur lopen. Toen zijn eerste boek verscheen reed hij op een paard door Jakarta, verkleed als een beroemde oorlogsheld.