Google telefoon is bijna af

Google Androïd in actie

Afgelopen week gaf Google de eerste serieuze demonstratie van Androïd, het besturingssysteem voor mobiele telefoons dat ’s werelds grootste zoekmachine aan het bouwen is. Androïd ziet er af uit: met zulke functies op een gsm durft het Hebben-team best over straat.

Androïd opent na het opstarten met een lijst icoontjes voor veelgebruikte applicaties, net zoals de Apple iPhone. Daarnaast bouwden de ontwerpers een lege desktop die lijkt op het bureaublad op je computer. Zelfs de wolkenlucht van Windows XP ontbreekt niet. Op die desktop kun je snelkoppelingen en widgets (applicaties) plaatsen. De demo werd op een onbekend toestel met touchscreen scherm vertoond, dat volgens sommigen de ‘Dream’ van HTC zou zijn. De bediening lijkt in ieder geval sprekend op de 3D Touchflow interface van ander HTC-toestellen.

Marc Hijink

Bekijk filmpjes van Androïd in actie op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink