Golfers leven vijf jaar langer

Mensen die golfen leven vijf jaar langer, waarschijnlijk omdat het zo’n gezonde sport is met een relatief lage ‘intensiteit’. Dit blijkt uit onderzoek van het Karolinska Institutet in Stockholm. Aan het onderzoek deden 300.000 golfers mee. Golfers hebben baat bij het vele bewegen, de gezonde buitenlucht en het sociale gebeuren rond de sport. Een ronde van 18 holes duurt vier tot vijf uur en zorgt voor een wandeling van zes tot zeven kilometer.

In het onderzoek zijn golfers vergeleken met niet-golfers van dezelfde leeftijd, hetzelfde geslacht en met dezelfde sociaal-economische status. Het is volgens de onderzoekers inmiddels wel duidelijk dat bewegen goed voor de gezondheid is, maar er is nog weinig bekend over de effecten van verschillende sporten. De gunstige effecten van golf waren groter bij de minst welvarende deelnemers.

Lees meer over het onderzoek op nrcnext.nl/links