Film van de dag

De acteur Ray Winstone speelt in Sweeney Todd een de 18de eeuwse, moordende kapper. Cast member Ray Winstone gestures at the premiere of "Beowulf" at the Mann Village theatre in Westwood, California November 5, 2007. The movie opens in the U.S. on November 16. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES) REUTERS

Sweeney Todd. Wie Sweeney Todd wil zien, kan kiezen tussen Tim Burtons liederlijke verfilming of de kalme BBC-versie die vanavond wordt uitgezonden. De 18de-eeuwse kapper Sweeney Todd is weldoener en zelfgeschoold chirurg, maar ook een wreedaard die zijn klanten in de kappersstoel de keel doorsnijdt en zo het scheerschuim rood laat kleuren. Het mensenvlees belandt in de overheerlijke pasteien van een bevriende winkelierster. Eerst moordt hij uit wraak, dan weer om zijn huid te redden en soms is alleen een kleine ergernis al genoeg om de slijpriem tevoorschijn te halen. Sweeney Todd is een sombere atheïst, die door het moorden wordt getroost. Terwijl zijn leed in Tim Burtons versie breed wordt uitgemeten, blijft Todd in de realistische BBC-variant een binnenvetter, en dat maakt de film veel intrigerender.(David Moore, 2006, GB), BBC 2, 22.00-23.30u.Mariska Graveland

    • Mariska Graveland