een weekeinde vol voetbal

Real Madrid heeft afgelopen seizoen 100 miljoen euro winst gemaakt, 60 miljoen meer dan een jaar eerder. Die cijfers maakte Ramon Calderon, voorzitter van de Spaanse voetbalclub, gisteren bekend. Ondanks deze positieve cijfers bevindt Real Madrid zich nog altijd diep in de rode cijfers. De landskampioen heeft een schuld van 240 miljoen euro.

Australië is niet van plan zich terug te trekken in de strijd om de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal van 2018. FIFA-voorzitter Sepp Blatter maakte afgelopen week tijdens het congres van de wereldvoetbalbond in Sydney duidelijk dat het WK van 2018 waarschijnlijk weer in Europa wordt gehouden. Hij adviseerde andere landen hun kandidaatstelling te heroverwegen.

Australië heeft in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 in Zuid-Afrika een moeizame zege behaald. Het elftal van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek versloeg gisteren in Brisbane Irak met 1-0. Harry Kewell maakte kort na rust de enige treffer. Na drie duels blijft Australië lijstaanvoerder in groep 1 van de Aziatische kwalificatiezone.

Brazilië heeft zaterdag een vriendschappelijke interland tegen Canada met 3-2 gewonnen. Aanvaller Robinho maakte in Washington de winnende treffer. Brazilië bereidt zich in de Verenigde Staten voor op de komende WK-kwalificatieduels.

De Italiaanse verdediger Gianluca Zambrotta verruilt Barcelona voor AC Milan. De Italiaanse topclub meldde zaterdag dat de terugkeer van de back naar Italië is afgerond. Meer bijzonderheden gaf Milan niet prijs. De 31-jarige Zambrotta speelde twee seizoenen bij Barcelona.

AC Milan heeft Chelsea verboden om met trainer Carlo Ancelotti te praten. De Engelse club is op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Avram Grant en meldde zich bij AC Milan voor Ancelotti. „Hij en nog een andere Italiaanse trainer staan bovenaan het lijstje van Chelsea”, zei vice-voorzitter Adriano Galliani van AC Milan zaterdag. Volgens de Italiaanse media zou Roberto Mancini die andere Italiaanse trainer zijn. Mancini nam deze week afscheid bij Internazionale.

Het olympisch elftal heeft het vierlandentoernooi in Zweden afgesloten met een 2-0 zege op Portugal. Jeremain Lens bracht Nederland in de eerste helft op voorsprong. Na rust verdubbelde Nordin Amrabat de score. De Portugees Edinho kreeg in de laatste minuut van het duel nog een rode kaart na een overtreding op Kees Luijckx. De speler van Excelsior ging met een gescheurde lip van het veld.

PSV’er Edison Mendez is opgenomen in de selectie van Ecuador voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Ecuador tegen Argentinië en Colombia. De middenvelder liet begin dit jaar weten niet meer beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg, omdat hij het vele reizen zat was. In mei kwam Mendez terug op zijn besluit.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat José Mourinho een contract tekent als trainer van Internazionale. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport publiceerde zaterdag op de voorpagina een foto van Mourinho en Massimo Moratti, de voorzitter van Inter, terwijl ze samen uit een restaurant in Parijs kwamen. Boven de foto staat in grote letters ‘betrapt!’. Internazionale nam eerder deze week afscheid van succestrainer Roberto Mancini, die de club uit Milaan naar drie opeenvolgende landstitels leidde. De Portugees Mourinho, in september vorig jaar ontslagen bij Chelsea, wordt gezien als belangrijkste kandidaat voor de opvolging van Mancini.