Drinken vóór verbod in ‘tube’

„Up yours Boris!”. Zo luidde gisteren de evaluatie van één van de feestgangers na een nacht drinken, kotsen en vandalisme in de Londense metro, de tube. Duizenden jongeren hadden gehoor gegeven aan oproepen op de sociale netwerksite Facebook om een alcoholverbod in de Underground , dat gisteren is ingegaan, op ludieke wijze in te luiden. Ze hielden een massale ‘booze party’ op de Circle Line , de Londense metrolijn die rond het centrum cirkelt.

Het alcoholverbod is de eerste concrete maatregel van de nieuwe burgemeester van Londen, de Conservatief Boris Johnson. Hij wil naar New Yorks model een beleid van ‘zero tolerance’ voeren. Maar over de invoering van het alcoholverbod voerde hij nauwelijks overleg met het metropersoneel, zo klagen vakbonden na de uit de hand gelopen party die leidde tot veel vandalisme. (AP, BBC)

Kijk voor beelden van het feestje op nrcnext.nl/links