3 knuffelen

Nu een knuffel, straks een plant

Plant-me pet

www.branchhome.com, zo’n 13 euro exclusief verzendkosten

Deze lekkere zachte kneedbare knuffels zijn ideale friemelobjecten voor op de saaie kantoortafel tijdens saaie kantoormomenten, en kun je – als je er op uitgekeken bent – gewoon planten in de (kantoor)tuin. De Spaanse ontwerper Martí Guixé bedacht deze popjes, in lengte variërend tussen de 12 en 15 centimeter lang, van biologisch afbreekbaar materiaal. Hij gaf ze de mogelijkheid tot een tweede leven want de ‘ogen’ zijn zaadjes. Ze zijn beschikbaar in de kleuren rood (tomaat) oranje (pompoen) en groen (meloen) en gemaakt van natuurlijk, afbreekbaar latexrubber. Een ideaal kado voor nerveuze frutselaars, kinderen met veel nachtmerries (samen therapeutisch begraven) en die ene ineens streng ecologisch/biologisch- dynamisch verantwoorde vriendin, of die kennis die toch altijd alles al heeft. (VL)