United Airways streeft nog niet naar een fusie

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines streeft voorlopig geen fusie na met een van de branchegenoten. Dat maakte de onderneming gisteren bekend. United Airlines voerde maandenlang verkennende gesprekken met US Airways. Eerder werd ook over een fusie gesproken met Continental Airlines, maar die onderneming blies de gesprekken af wegens de zwakke financiële positie van United. Topman Glenn Tilton meldde dat het bestuur verscheidene strategische opties had doorgenomen en had besloten ”momenteel geen fusie na te streven als gevolg van omstandigheden die de voordelen van een transactie teniet zouden doen”. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen streven naar consolidatie om de gevolgen van hogere brandstofprijzen en een inzakkende economie op te kunnen vangen. In april werden Delta Air Lines en Northwest Airlines het eens over een fusie. Veel ondernemingen worden tegengehouden door verzet van de bonden en de hoge kosten die een integratie meebrengt.