Tunnel even open op ‘dag van de bouw’

Tunnel even open op ‘dag van de bouw’ DEN HAAG, 31 MEI. De Hubertustunnel onder Den Haag nadert langzaam zijn voltooiing. Vandaag, op de dag van de bouw, is de tunnel toegankelijk voor het publiek (tussen 10.00 en 16.00). Op 25 september moet de tunnel worden opgeleverd. De Hubertustunnel is met zijn totale lengte van 1,6 kilometer de langste stadstunnel van Nederland. De aanleg begon in 2004. De Gemeente Den Haag zegt dat het boren van de twee tunnelbuizen ongeveer een jaar in beslag nam. Nu moeten de tunnelbuizen nog worden afgebouwd, met hulpposten en betonnen vangrails. De eerste laag van het wegdek is al geasfalteerd en er wordt brandwerende bekleding op de tunnelwand aangebracht. Foto Roel Rozenburg Den Haag : 30.5.2008 Derde editie Dag van de Bouw. Laatste werkzaamheden aan de Hubertustunnel, de langste stadstunnel van Nederland, totale lengte van 1,6 km. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel