Slechte dag voor gezusters Williams

Serena Williams en haar zus Venus zijn gisteren in de derde ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Serena was niet opgewassen tegen de Sloveense Katarina Srebotnik: 6-4 en 6-4. Haar een jaar oudere zus verloor later op de dag in twee sets van de Italiaanse Flavia Pennetta: 7-5 en 6-3.

De Amerikaanse zussen grossierden in fouten. Serena, die het graveltoernooi zes jaar geleden nog op haar naam schreef, produceerde er 25, Venus 29. Ook hun service was onder de maat. „Ik miste veel simpele ballen en op belangrijke punten kon ik niet toeslaan”, gaf Serena na afloop toe.

Venus ging goed van start in de partij die pas om tien voor tien in de avond werd afgerond. De zesvoudig grandslamwinnares brak de Italiaanse nummer dertig van de wereld in de tweede game. Maar in het vervolg van de set werd ze zelf vier keer gebroken. Venus knokte zich in de tweede set terug, maar vond geen antwoord op Pennetta’s vlijmscherpe winners langs de lijn. „Als je de baan op gaat moet je in jezelf geloven”, zei de 26-jarige Pennetta nadat ze voor het eerst in haar tennisloopbaan de vierde ronde op Roland Garros had bereikt. Venus sprak van „een slechte dag voor de familie”. „Serena en ik zullen in de toekomst nog meer ons best moeten doen.”

Het was lang geleden dat Serena de derde ronde van het graveltoernooi niet overleefde. In 1999 struikelde ze in een driesetter over Mary Joe Fernandez. Venus verloor vorig jaar nog in de derde ronde van Jelena Jankovic, die haar partij tegen Dominika Cibulkova gisteren bij een stand van 7-5 en 4-2 in haar voordeel moest afbreken wegens de invallende duisternis.

Andere toppers als Rafael Nadal, Novak Djokovic en Maria Sjarapova verzaakten niet. De als tweede geplaatste Nadal bereikte de vierde ronde via een zege op de Fin Jarkko Nieminen: 6-1, 6-3 en 6-1. De Spanjaard had last van het door regen en duisternis verstoorde schema in Parijs. Hij liet zich na de tweede set uitgebreid behandelen aan blaren op zijn rechtervoet. De blessure was in Rome een paar weken geleden deels de oorzaak van zijn nederlaag tegen Juan Carlos Ferrero. Na eerder twee dagen achter elkaar gespeeld te hebben, kwamen de blaren gisteren weer terug.

Djokovic ontdeed zich in drie sets van de Amerikaan Wayne Odesnik: 7-5, 6-4 en 6-2. Sjarapova versloeg de Amerikaanse Bethanie Mattek: 2-6, 6-3 en 6-2.