SATC: Carrie (pardon: Sarah Jessica) mag het laatste woord hebben

New York Magazine had – zoals zo vaak als het om de stad gaat; als je hier eens komt, koop dat blad! – de beste verhalen over Sex and the City, tien jaar later. Eerst een geestige rubriek met meisjes die graag reisleider willen worden en toeristen op zoek naar het SATC-gevoel willen doorverwijzen. Meest

30sex.xlarge1.jpgNew York Magazine had - zoals zo vaak als het om de stad gaat; als je hier eens komt, koop dat blad! - de beste verhalen over Sex and the City, tien jaar later.

Eerst een geestige rubriek met meisjes die graag reisleider willen worden en toeristen op zoek naar het SATC-gevoel willen doorverwijzen. Meest veelzeggende citaat: “There was an episode where Carrie was whining at brunch about Big and Miranda lost it: “We’re college-educated, upper-middle- class intelligent women, and all we do is talk about men! I’ve had enough.” That’s me.”

En dan dit: Sarah Jessica Parker Would Like a Few Words With Carrie Bradshaw. De actrice is de ultieme good girl. De poster girl voor Manhattan, zo stelt het blad. Maar ze heeft nog heel wat te bespreken met Carrie, het personage dat ze speelt. Over New York: “It was the best place in the world. It was literature. It promised everything. And for someone who loved food and smells and stimulation, who was rocked to sleep by the sound of taxis - well, there’s just so much money now, and the city is so affluent, and all the colors, all the shops, the look of a street from block to block is just terribly absent of distinguishing coffee shops, bodegas. All of that stuff that made it possible to live in New York is gone.”

UPDATE: Liep net (zaterdagmiddag half 6) langs een bioscoop. Een rij, twee stratenblokken lang, van vrouwen die naar de film willen. Ze hadden misschien beter even de recensie in The New York Times of die in The Wall Street Journal kunnen lezen.

En dan hoeven we het er nu nooit meer over te hebben. Als je toch naar New York komt - je bent van harte welkom: ‘support the local economy’ - bezoek dan eens een andere wijk. Crown Heights bijvoorbeeld. Ook bekend van tv.

    • Freek Staps