Ruzie in Russische oliemaatschappij TNK-BP

De aandeelhouders van de Russisch-Britse oliemaatschappij TNK-BP zijn in een conflict geraakt. De ruzie leidde gisteren tot het aftreden van een van de bestuursleden van het op twee na grootste olieconcern van Rusland. De Russische aandeelhouders, drie tycoons die samen opereren in investeringsgroep AAR, beschuldigen volgens Russische media de investeerders van het Britse BP ervan het belang van het bedrijf uit het oog te verliezen. De afgetreden bestuurder Jean-Luc Vermeulen zei gisteren ”in te zien dat hij het conflict niet kan bijleggen”. De Russen zouden ook topman Robert Dudley willen lozen. Donderdag stond een aandeelhoudersvergadering in Cyprus gepland, maar die vond geen doorgang omdat de Russen niet kwamen opdagen. Zij zouden wel met topman Tony Hayward van het Britse olieconcern BP hebben gesproken.